obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

neděle 14. ledna 2018

Místa v New Yorku

https://painful-desires.blogspot.cz/2018/01/mista-v-new-yorku.html

Manhattan by LiziiLex

Kasíno La Basilica
Dříve pamětihodná monumentální stavba, pyšnící se vitrážovými okny, později toho času se z ní v období války stala vydrancovaná troska, co do dlouhých devadesátých let akorát upadala a rozpadala se při pouhém pohledu. Po změně milénia ho do svých rukou vzal jeden z milionářů a investoval nemalou částku do zrestaurování zdecimované kulturní perly, kterou o pět let později pojal jako kasíno. Vysoký chrámový komplex vyrazí dech každému, kdo se odváží s bázní do těchto míst vstoupit, aby zde koketoval se štěstěnou a možná si odnesl i pár tisíc dolarů navíc. La Basilica se stala oblíbeným místem zahraničních návštěvníků, hlavně ze Spojených arabských emirátů a zlatokopek, které zde hledají potenciálního manžela, na jehož nemalém jmění by si smlsly. Pokud jste se rozhodli zlehčit peněženku o pár desítek tisíc, pak jsou tu právě pro vás připravené pokerové stoly, ruleta a další hazardní hry.

[Tato budova spadá do majetku Deana Parkera Williamse]


Kavárna Slice of Life
Noblesní kavárna se vyznačuje vším, co milovníci umění potřebují k životu - kvalitní kávou bez špetky instantního balení, pohodlnými koženými sedačkami a spoustou obrazů zapůjčenými galerií postmoderního umění, sídlící pod ní. Příjemný a ochotný personál doplňuje již tak vrcholně příjemný dotek sofistikovanosti, stejně jako hudba minulých dekád vyhrávající při obhlížejí si děl známých i těch méně proslulých autorů. Pokud hledáte chvilku k odpočinku a už vás bolí nohy po dlouhém procházení se ulicemi Manhattanu, jistě zamiřte právě sem - jednou za čas můžete narazit i na večery s poezií nebo soukromým koncertním vystoupením.

[Tato budova spadá do majetku ??? Timothyho Bouldera]


Kavárna Peaches & Cream
Malá útulná kavárnička na rohu padesáté sedmé je přesně tím místem, kam si chodí odpočinout dámy po celodenním obcházení butiků. Zdejší laté získáte v jakékoliv příchuti si umanete a připojení k wifi je součástí balíčku. Hledáte-li místo, kde si dát ten nejlepší Cheesecake nebo Pana cotu, pak jste na správné adrese - v Peaches & Cream mají dezerty, po kterých se vám budou sbíhat sliny. Možná si říkáte, proč zrovna kavárna, kde se evidentě hromadí kalorie, je oblíbeným místem pro ženy hlídající si tu správnou linii? Inu protože zde se vám dostane pouze a jedině veganské variace, která vám nepřihodí nějaké to kilo nahoru, ale udrží vás perfektně štíhlé za každého počasí.

[Tato budova spadá do majetku ??? Volitená postava]


Restaurace Monarch
Kdo o této restauraci nikdy neslyšel, jako by neexistoval na planetě Zemi. Nebo alespoň nežil v New Yorku, kde toto jméno [a hlavně jeho majitelka] reprezentují zhýčkanost smetánky. Luxusní jídla z elegantně navrženého lístku, povinný dress code a fakt, že rezervaci získáte štěstěnou a velmi dobrými konexemi se samotnou Odette Prescott, vám vynahradí alarmující útratu na černé American Express. Zde je vidět, že si zákazníci žijí na vysoké noze a nějakého obyčejného člověka v těchto místech sotva potkáte. Nejznámnější restaurační zařízení sídlí v posledním patře jednoho z nejvyšších mrakodrapů, jimiž se New York může pyšnit. Pokud si ale myslíte, že si zde dáte obyčejné špagety, pak se poohlížejte jinde - v Monarchu vládne experimentální kuchyně!

[Tato budova spadá do majetku Odette Prescott]


Noční klub Delight
Kde hudba vyhrává až do časných ranních hodin? Přesně tak, v klubu Delight, který se už po několik let stává centrem střetnutí všech milovníků dobré taneční hudby a kreditek s nepřečerpatelným limitem. Pokud budete mít jen trochu šanci, zatančíte si v rytmu mixů od Morrigan Queen, věhlasné DJky, jejíž jméno vyprodává klub na dlouho dopředu. Oddělené lóže, pohodlné kožené sedačky, diskrétnost na prvním místě. Koktejly zde namíchávají barmani odění pouze v kalhotech a s motýlkem kolem krku, aby si dámy mohly užít pohled na pěkná vypracovaná těla. Jednou za rok se konají v prostorách klubu dvě velké akce - Sensation Black a Sensation White.

[Tato budova spadá do majetku ??? Volitená postava]


Pointless bar
Exkluzivní místo skryté za jedněmi domovními dveřmi. Kdo zná heslo [nebo minimálně majitele], tomu se uvolní místo, aby se mohl připojit k těm VIP členům, jimiž se to na mírně osvětleném místě jen hemží. Sotva si zde budete vyměňovat filozofické debaty, na to můžete rovnou zapomenout. Tohle místo je splněný sen každého, kdo touží po troše soukromí v rohovém boxu. Nikdo vás zde nebude rušit, nikdo se na vás nebude mačkat, pokud vy sami tak nebudete chtít. No nejedná se o splněný sen? Pointless bar je dokonalý pro romantické schůzky, ať už jste teenageři nebo dospělí lidé. Každý je zde vítán.
 

[Tato budova spadá do majetku ??? Volitená postava]


Brooklyn by LiziiLex

Noční klub Sketch
Brooklyn se může pyšnit amatérskými umělci po celé dekády své existence. Ne jinak je tomu i ve zdejším klubu, příhodně nazvaném Sketch, kde to žije uměleckou tvorbou, barvitými koktejly a hipsterskou komunitou, o kterou na každém rohu zakopnete. Taneční scéna je k nalezení v jednom ze starých, dlouho nepoužívaných skladišť, která toho času měla padnout demoliční koulí, ale nakonec se zjistilo, že na takovou práci nemá majitel peníze. Víc jak deset let ležela budova ladem skladem, až přišel vizionář s představou nového zajímavého místa, kam se budou místní po večerech slezjat a dopřávat si přísun umění do žil. Klub není vůbec drahý a krom obstojných drinků s vesmírnými názvy zde můžete sem tam potkat i nějakou tu celebritu. Převážně ve zdejších prostorách vyhrávají undegroundové kapely, ale čas od času sem zamíří i někdo známější.

[Tato budova spadá do majetku ??? Volitená postava]


Bistro New Door
Staré, ošuntělé. S jídlem, které se sice může vydávat za specialitu dne, ale jedinou zvláštností bude častější návštěva toalet a bolest v žaludku, na kterou ani prášky nezaberou - snad jen výplach. Tohle bistro je jedním slovem postrach ulic a to takovým, že kdo má kouska citu v těle, vyhne se mu řádným obloukem. Ti, kdo ne, si zde najdou stolek a budou doufat, že jim po šéfkuchařově burgeru nevypadnou zuby a neuhnije končetina. Dříve se tu scházeli gansteři a místní mafiáni (kdo by je taky čekal na takovém místě), neboť kdysi mělo tohle bistro úroveň. Ta se propadla do hlubin a zůstal jen jakýsi pozůstatek, o němž místní servírky sarkasticky tvrdí, že by bylo třeba jej vypálit do základů a začít znova. Povětšinou sem zamíří ti, co nemají moc peněz při sobě, případně policajti z blízkých okrsků. Jednou ze zmíněných číšnic je i jistá Tayanita del Gatto, která vám naúčtuje každou uštěpačnou poznámku. Pronešenou jí, samozřejmě. Taky se zde prodávají lahodné domácí dortíky.

[Tato budova spadá do majetku ??? Volitená postava]


Bistro Cottage
Přes ráno je zde k dispozici možnost si objednat čerstvou snídani, přes obědovou pauzu lehké jídlo a k večeru to vše zajíte domácím sendvičem s lehce připálenou kůrkou. Nic, co by vás nutilo zohýbat se nad záchodovou mísou, ale ani kuchyně ve stylu Four Season. Tohle menší bistro s letní zahrádkou se nachází v samotném centru Brooklynu s výhledem na originální exteriéry místních umělců a jejich výstav. Podobně jako Sketch, i toto místo je vyhledávané převážně zdejšími hipstery, kteří rádi utrácejí za cokoliv, co je nové a šik. Cottage je známý převážně svými cronuty - donuty splácané s croissantem, což je poslední módní hit, po kterém se všichni můžou utlouct. Taky tu bývá pěkná lajna namačkaných těl už od časného rána. Specialitou tohoto podniku jsou čokoládové brownies.

[Tato budova spadá do majetku ??? Volitelná postava]



 


Queens by LiziiLex

Noční klub Imaginarium
Jedno z nejoblíbenějších míst v celém Queens, pokud hledáte únik před drtivou tíhou reality. Fantazii se zde meze nekladou, uzda je povolena, neboť právě mezi vysokými zdmi zahalenými v barevných světlech a vrstvami lehkých látek se můžete snadno ztratit a na krátkou chvíli zapomenout. Klub se skládá z několika částí: tzv. Podmořského světa, kde se vmísíte do všech odstínů modři a zeleně a za barem vás budou obsluhovat svůdné mořské panny; malé Versailles, kde se dámy skrývají za maskami a výrazným líčením v doprovodu drahých historických rób; a Šachovnice, místem, kam mohou vstoupit jen ti, co uctívají spojení černé a bílé barvy. Imaginarium je svět sám pro sebe, na druhou stranu se zde nikdo nebude nudit.

[Tato budova spadá do majetku ??? Volitelná postava]


xx

Bronx by LiziiLex



Psychiatrická léčebna Silver Oak
Stará, dávno rozpadlá budova, která dříve sloužila psychicky labilním pacientům. Před téměř dvěma sty lety na nich přední neurochirurgové zkoušeli metody potlačující příznaky rozpolcené osobnosti, maniodepresivního chování či jakýchkoliv nemocí, které se řešily elektrošoky a lobotomií. Dotace na další výzkumy zmizely podobně rychle jako samotní lékaři, po nichž se slehla zem. Někdo tvrdí, že se obyvatelé ústavu vzbouřili a navzájem se vyvraždili. Jiní hrdě prohlašují, jak se pacienti dokázali osvobodit a uprchnout z toho děsivého místa. Ať už je pravda na jakékoliv straně, jedno je jisté - tohle místo dokáže vyvolat hrůzu na sto metrů a posvátná bázeň zastaví srdce každému, kdo se opováží nahlédnout o něco blíž než za zrezivělý nefunkční plot. I přes svou děsivou vizáž se Silver Oak stal oblíbeným místem pro noční bojovky převážně u teenagerů. Policejní razie čas od času objeví v léčebně doupě feťáků. Leckdy se tu však někdo ztratí, takže... pozor na to, kam šlapete.


Stanice Silent Hill
Mělo tudy vést rozšíření metra. Namísto toho zbyly jen prázdné tunely, příležitostně obývané hnízdy krys, teenagerů honícími se za dobrodružstvím, feťáky a dealery, bezdomovci... Zkrátka spodinou, která si tohle místo kdo ví z jakého důvodu nárokuje. Na kdysi očekávanou stanici podzemky jménem Maple Hill se zapomnělo a kdosi jí pár let poté překřtil na Silent Hill, což se mezi místními uchytilo. Tvrdí se, že by vás tam dole nikdo neuslyšel, ani kdybyste křičeli z plných plic. Co je na tom pravdy zůstává otázkou. S některými pověstmi není radno si zahrávat. Schody do stanice vedou podél starého kostela svaté Eugenie, kde se snaží vypomáhat lidem bez domova. Naleznete zde převážně zápach moči, špinavé použité jehly a čas od času i krev.


Hospoda Oakley & Sons
Tak trochu díra, řečeno básníkovými slovy. A měl by pravdu - tahle nalejvárna nepatří mezi ukázkové lokality prezentující Bronx k dobru, spíš naopak. V denním i nočním programu převládají potyčky mezi jednotlivými gangy, včetně těch motorkářských, policejní razie, obchody s drogami... Inu, jednoduše vše, co charakterizuje tuto neblaze proslavenou čtvrť. Někdy se zde vzduch dusnem sotva pohne, jindy můžete zahlédnout přátelské utkání v šipkách nebo kulečníku mezi policejními složkami a místními 'povaleči', co vychlastávaj od ráda do večera. Tento takzvaný 'pajzl' patří vzdálenému příbuznému Al Caponeho, jehož jméno zní Joe Oakley. Už dávno vede rádoby slušný podnik a do oplétaček s policií nezasahuje. Hospodu by po něm měli podědit napůl jeho dva synové, kteří tajně kšeftují s rodinným dědictvím z dob prohibice - několika sladovými whiskami, které rozprodávají v aukcích.

[Tato budova spadá do majetku rodiny Oakley]


Muzeum voskových figurín Windshire
Mělo se jednat o napodobeninu známější atrakce pro turisty, která jednoho dne lehla v plamenech. Země se na několika místech propadla, celá stavba tak působí děsu plným dojmem, čehož využívají místní filmaři a lovci bizarností, hlavně při honění se za duchy. Ve většině případů tohle místo spadá pod vládu místních gangů a partiček teenagerů, které se pokouší vybudovat si mezi svými respekt. O Halloweenu se zde pořádá jedna z největších neziskových akcí, která už měla na svědomí několik mrtvých. Pokud se rádi bojíte, pak se nebojte vejít.

Žádné komentáře:

Okomentovat